vrijdag, juli 28, 2023

Brand aan boord!

In de nacht van dinsdag op woensdag is er brand uitgebroken op de Fremantle Highway, een auto-vrachtschip van 200 meter lang en 32 meter breed, dat op zo'n 30 kilometer ten noorden van Ameland voer. Daarbij viel een dode en raakten andere bemanningsleden zwaargewond. Het schip schijnt ca. 3800 auto's te vervoeren. De brand op de Fremantle Highway, die onder Panamese vlag vaart en onderweg was van Bremerhaven in Duitsland naar Port Said in Egypte en Singapore, kan volgens Bartjens nog wel dagen of zelfs weken duren. 

De laatste berichten zijn, dat de intensiteit van de brand op de Fremantle Highway, die momenteel redelijk stabiel in het Noordzeegebied boven Terschelling ligt, iets is afgenomen. Er wordt ernstig nagedacht wat er verder moet gebeuren met het schip, want een milieuramp ligt immer op de loer. De milieuramp in het Waddengebied van begin 2019 met de MSC Zoe, een containerschip van 395 meter lang en 59 meter breed, die maar liefst 342 volgeladen containers verloor, ligt nog vers in het geheugen. Sterker nog, ze vinden er nog tot op de dag van heden hinder van op de waddeneilanden!
Gelukkig kon de uitgebrande 'Fremantle Highway' na dagen op zee uiteindelijk zonder verdere problemen de Eemshaven worden binnengesleept. 

Geen opmerkingen: