vrijdag, juni 30, 2023

de mooie Achterhoek

Wat mij doorgaans in het bijzonder opvalt in de Achterhoek, is de rust en harmonie tussen dorp en landschap. Vergeleken met grote delen in midden en west Nederland een verademing. Neem bijvoorbeeld het karakter van een plaats als Vorden of Aalten. De harmonie tussen dorp en landschap is anno 2023 nog aardig intact, ondanks een bloeiende middenstand en industrie die zich daar volgens Bartjens al sinds begin vorige eeuw heeft ontwikkeld. Ons fietsrondje rond Vorden (8 kastelentocht) gaf een aardige kijk op het één en ander! 

De andere dag zouden we een rondje Aalten fietsen. Maar toen we 's morgens wakker werden regende het. Vette pech, we gaan niet in de regen fietsen. We pikken onderweg naar huis wel een museumpje o.i.d. in Zutphen of Deventer. Echter ook daar is het niet van gekomen. We troosten ons maar met de gedachte dat we in Aalten bij Stegers op de Markt lekker gegeten hebben en vóór het naar bed gaan, samen met Marco, de eigenaar van de B&B, en Alida nog een goed glas wijn hebben gedronken. 

ps
Ons verblijf in B&B de Wilhelminaschool in praktisch het centrum van het mooie Aalten is ons prima bevallen, en zeker voor herhaling vatbaar. De sfeer in het tot de verbeelding sprekende gebouw uit ca. 1935 is aangenaam ontspannen. We hebben genoten van de gastvrijheid, en van een gezellig aperitief op het buitenterras. Maar ook van een heerlijk ontbijt 's morgens en van praktische zaken als een lekker bed, een prima doucheruimte, vrije parkeerruimte op eigen terrein, en een eigen sleutel voor entree en slaapkamer. Als gezegd: Voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen: