dinsdag, juni 20, 2023

de 26e zondag p.m.

Gezien de alarmerende app van Geke, die deze keer de organisatie van de ons zo geliefde p.m. zondag op zich had genomen, dreigde het weer aanvankelijk roet in het eten te gooien. 

WhatsApp Geke, 09.40 uur: Lieve allemaal, ik denk dat jullie maar rechtstreeks om 14.00 uur!! hier naar toe moeten komen maar dan zonder fietsen! Het fietsen gaat niet door vanwege onweersbuien en hitte! Het weer is heel onzeker en ziet er niet fijn uit helaas! Ik heb dan geen activiteiten helaas! Gaan dan met de auto naar ons koffie adres, oké? Jammer maar dat is Nederland! 

Commentaar liet uiteraard niet lang op zich wachten, de meningen waren enigszins verdeeld. Amper 20 minuten later resulteerde het één en ander in onderstaande reactie van Geke: 

WhatsApp Geke, 10.01 uur: Ja ik ben onzeker! Zullen we het zo doen? Komen jullie toch maar gewoon bij mij op de afgesproken tijd half 2 met de fietsen! Dan zijn we een paar uur verder en kunnen misschien beter bekijken wat te doen? Oké? Wat een gezeur hé, maar weet het ook niet goed, ben onzeker!

Iedereen blij, helemaal omdat het weer een paar uur later ook reuze meeviel. Na het ontmoetingsritueel besteeg iederen zijn of haar stalen ros en gingen we op pad, richting Dronten. Bij de voormalige Roggebotsluis aangekomen, dwong het nieuwe viaduct en de vernieuwde N307 met bijbehorende infrastructuur respect af. De dynamiek van het geheel gaf wat mij betreft een verrassend nieuwe kijk op de omgeving aldaar.

Eenmaal voorbij al die Roggebotse nieuwigheden draaiden we linksaf het bos in, en fietsten we over een prachtig fietspad naar het in 2021 geopende Reevesluiscomplex, bestaande uit een schutsluis, een spuisluis en een vispassage. De sluis, die de voormalige Roggebotsluis vervangt, werd aangelegd in het kader van ruimte voor de rivier. Door de bouw van de sluis en de aanleg van het Reevediep kan IJsselwater ook via het Vossemeer worden afgevoerd naar het IJsselmeer. 

Vervolgens zijn we naar het verderop, prachtig aan het water gelegen restaurant 'At Sea' gefietst, voor een uurtje ontspanning en een tractatie van Geke op koffie met gebak of iets anders.
Op de terugweg hebben we alvorens naar ons startpunt in Kampen terug te keren, nog even een blik geworpen op de diverse (nieuw)bouwactiviteiten nabij het Reevediep. Indrukwekkend wat ze daar allemaal in een betrekkelijk korte periode uit de grond hebben gestampt.

Bij Geke in de tuin hebben we vervolgens onze grote dorst gelest, heerlijk, en we kregen er nog allerlei hapjes bij ook. De salade en de ovenschotels die ze had klaar gemaakt gingen er daarna nog eens bovenop, heerlijk, we aten onze vingers er zowat bij op. Morgen misschien maar weer een eindje fietsen om het gewicht weer op peil te krijgen. Tot de volgende zondag p.m. maar weer, dan kletsen we bij leven en welzijn verder bij J te K!

Geen opmerkingen: