maandag, februari 06, 2023

de 25e zondag p.m. (za. 04 feb.)

We begonnen afgelopen zaterdagmiddag onze 25e p.m. bijeenkomst in de serre van restaurant 't Huus van Guus, parel aan de rand van de Harderhaven. Met z'n zevenen op een prima plekje in de hoek, kwam de stemming er met koffie, thee en gebak snel in. Wel jammer natuurlijk dat Janny wegens ziekte deze keer heeft moeten laten afweten, het zij zo, volgende keer is ze hopelijk weer van de partij. Na een uurtje, iedereen was wel zo'n beetje bijgepraat, hebben we de auto's in de Hanzemeen, nabij het centrum, geparkeerd. En zijn we vervolgens via het Zeepad naar het Marius van Dokkum museum aan de Academiestraat in de historische binnenstad gewandeld. 

De humoristische voorstellingen van Marius van Dokkum (1957) zijn befaamd. We waren in 't Huus van Guus al goed gemutst geraakt, maar in de snijkamer van de voormalige Universiteit van Harderwijk kwam de stemming er helemaal goed in. De plek waar ooit tijdens de anatomische lessen lichamen werden ontleed, is tegenwoordig dus geheel gewijd aan het werk van een springlevende kunstenaar. Prachtig, typetjes, en nog eens typetjes op het doek! 

Terug in de Hanzemeen was het zo langzamerhand wel tijd geworden voor een hapje en een drankje. Altijd gezellig, zo werd het ongemerkt tijd om aan tafel te gaan voor de soep, de aardappelgratin met kip, groente, kruiden, kaas en room, het toetje en koffie met weet ik wat nog meer. Rond een uur of negen was het mooi geweest en namen we afscheid van elkaar. De volgende zondag p.m. de 26e dus, zal ijs en weder dienende over 3 à 4 maanden bij Geke in Kampen worden gehouden.

1 opmerking:

JeeVeeKaa zei

Mooi stuk Evert en grappig dat je het woord Hanzemeen gebruikt. Heet de wijk waarin jij woont zo?