zaterdag, april 25, 2020

Een wandeling in Harderbroek


We wandelen er wat af de laatste tijd. Meestal in de natuur, stadswandelingen staan even op een laag pitje, temeer omdat je in dit coronatijdperk toch nergens terecht kan voor een gezellige versnapering of wat dan ook. Ons huidige credo is daarom, wandelen in gebieden waar sowieso geen kroeg of terras te bekennen is.

De mooie natuurgebiedjes dicht bij huis doen het goed. Zo hebben we pas weer eens gewandeld over het z.g. Giezenpad in het moerassige Harderbroek. Het Giezenpad is genoemd naar de Nederlandse kunstenaar Krijn Giezen (1939-2011) o.m. bekend van het kunstwerk 'Kijk Uit Attention' uit 2005 in het beeldenpark van het Kröller-Müller Museum: een hoge trap van 300 treden die, eenmaal beklommen, vrij uitzicht biedt over een deel van Nationaal Park 'De Hoge Veluwe'. In Harderbroek heeft Krijn Giezen twee projecten op zijn naam staan, die grotendeels zijn gebouwd van riet dat plaatselijk genoeg voor handen is t.w. een vogelkijkhut en een ontvangsthut.

Maar wat tijdens een wandeling in Harderbroek vooral bekoord, is de grote variëteit aan vogelgeluiden. Van het doffe geroep van de roerdomp tot het continue gezang van rietzanger, rietgors, snor en nog veel meer vrolijke gasten, maar die ken ik helaas niet allemaal. Het is hoe dan ook prachtig en ongekend rustgevend. Wandelen in Harderbroek: A Way of Life!

Geen opmerkingen: