vrijdag, juni 24, 2016

over een Zwolse Biljartfabriek


In de gemeenschappelijke multifunctionele ontmoetingsruimte, ofwel de Meet & Greet van 'De Biljartfabriek' staat inderdaad een biljart. Een biljart om op te biljarten welteverstaan. Het gebouw heeft zijn naam te danken aan de voormalige eigenaar die biljartproducent was. Gebouw 'De Biljartfabriek' in Zwolle is vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Het is nu een ondernemende samenwerkplek voor en door professionals met maar één passie: het creëren van een innovatieve en duurzame werk- en leefomgeving. Architecten, ingenieurs, ontwerpers, technici en creatieve strategen werken hier onder één dak. Door elkaar te ontmoeten, te inspireren en door samen te werken, ontstaan dwarsverbindingen die tot innovatie en nieuwe denkrichtingen leiden!

BDG Architecten is één van de participanten in dit vernieuwde gebouw. Ze maken ontwerpen op het snijvlak van architectuur, stedenbouw en landschap. Immers op het raakvlak van de verschillende disciplines zijn de meest inventieve oplossingen te vinden. Middels onderzoekende ontwerpbenaderingen vinden ze innovatieve, duurzame en creatieve antwoorden op allerlei opgaven. Ze zijn continue op zoek naar de toegevoegde waarde van de architectuur en rol als architect. Dat doen ze goed, de mensen voor wie en met wie ze samenwerken nemen ze mee in hun zoektocht, zo bereiken ze het maximale resultaat. Het gerenommeerde bureau bestaat niet voor niets al 75 jaar! Waarvan de laatste 14 jaar onder de bezielende leiding van de huidige eigenaar/directeur en architect Wilco Scheffer.

Gisteren waren we op hun feestje, om zowel het 75 jarig bestaan als het gebruik van het recent vernieuwde kantoor te vieren. Onder de genodigden principalen, projectontwikkelaars, bestuurders en ander volk uit heel het land. Toespraken uiteraard van die en gene, o.a. van oud schaatser Ben van der Burg (1968) over de verworvenheden en perikelen van de digitale wereld waarmee we met z'n allen te maken hebben. Verder konden we onder het genot van een drankje en/of hapje rondlopen met een z.g. VR-bril. Met behulp van onze eigen smartphone konden we zo diverse projecten van BDG Architecten bekijken. Prachtig om een project zo te laten zien, mooie techniek! Rond zes uur hebben we de auto maar weer eens opgezocht. En met de airco op volle toeren, het was buiten nog steeds rond de 30 graden, zijn we huiswaarts gereden. We wensen Wilco en zijn kompanen veel succes op deze reeds al zo succesvol ingeslagen weg!

Geen opmerkingen: