vrijdag, december 06, 2013

desillusie


Al geruime tijd getob bij lang staan en lopen. Zeurende pijn in onderrug met uitstraling naar voornamelijk linkerbeen. En nu ook nog klapvoet, ik moet er als het kan zo langzamerhand toch echt wat aan laten doen, derhalve!

30 september j.l.: Op advies van mijn muziekvriend J.W.B. voor het eerst een half uurtje naar G.F.M, een volgens mijn vriend hele goeie chiropractor. Merk geen effect, maar dat kan ook niet zo snel. Maak vervolg afspraak!
14 oktober j.l.: Voor de tweede maal een half uurtje naar de chiropractor. Geen merkbaar effect! Alvorens een vervolgafspraak te maken raad G.F.M mij aan eerst een MRI scan van de onderrug te laten maken. Hij kon me zo nog wel 10 behandelingen geven maar dat vond hij maar geldverspilling. Inderdaad, een goeie chiropractor!

Ga eerst een weekje op herfstvakantie naar Duitsland. (zie m'n stukje 'herfstgenoegens van de Moezelstreek' van 27-10-'13)

4 november j.l.: Naar huisarts C.B voor consult c.q. verwijsbrief neuroloog. Maak op aanraden van muziekvriend N.H. gelijk een afspraak met 'NedSpine' in Ede. (zie ook mijn stukje 'knoop doorgehakt' van 5-11-'13)
8 november j.l.: MRI scan bij 'Mediferia' in Amersfoort. (zie ook mijn stukje 'MRI Sounds' van 16-11-'13)
12 november j.l.: Goed gesprek met neuroloog dr. M.S van 'NedSpine' in Ede. M.b.h. van de MRI scan wordt na een klein onderzoekje een voorlopige diagnose besproken. Een z.g. 'diagnostische wortelblokkade' tussen enkele wervels zal ten grondslag moeten liggen aan de definitieve diagnose. Gezien de versleten staat van uw wervels is het lastig te traceren met welke wervel te beginnen, maar de situatie rond wervel L4 en L5 lijkt me voorlopig de meest aangewezen plek.
21 november j.l.: Naar dr. M.N.E (Anesthesioloog-pijnspecialist) van 'Rugzorg' in een gebouw dat praktisch naast dat van NedSpine ligt, voor de eerste z.g. 'diagnostische wortelblokkade'. Maar wederom eerst weer een goed gesprek over de klachten en wederom wordt de MRI scan bestudeerd en geanalyseerd. Het één en ander uiteraard mede aan de hand van de bevindingen van dr. M.S. Aan de hand van zijn bevindingen en interpretatie van mijn verhaal wil hij, alvorens met een 'diagnostische wortelblokkade' te beginnen, eerst nog het resultaat van een fysio-therapeutisch onderzoekje afwachten. Er wordt derhalve een vervolg afspraak gemaakt met hem en 'McKenzie therapeut R.D.
5 december j.l.: Eerst weer een goed gesprek over de klachten, nu met R.D, ik lijk wel een grammofoonplaat. Er worden enkele oefeningen gedaan en er worden conclusies getrokken. Een uurtje later zit ik weer bij dr. M.N.E. Ik blijf volgens hem een enigszins lastig geval, maar toch adviseert hij nu over te gaan tot een proef 'diagnostische wortelblokkade' tussen wervel L4 en L5. Prima, maar hoe lang werkt zo'n proef en wat merk ik ervan? Nou als L4 en L5 inderdaad de juiste wervels blijken te zijn zit u zomaar een paar uur zonder pijn. Maar ik heb op dit moment helemaal geen pijn, dat heb ik alleen als ik een tijdje moet staan of lopen! Ja, dan is zo'n injectie op dit moment niet of weinig zinvol. Jezus, daar heb ik het toch steeds over gehad!

Na ruim twee maanden moet ik met alle goeie gesprekken ten spijt concluderen, dat ik een beetje moet leren leven met het feit dat ouder worden komt met gebreken. Mocht ik toch verder willen gaan met het onderzoek, dan adviseert dr. M.N.E mij de pijn ter plekke te reproduceren, om mogelijk de vinger te kunnen leggen op een effectieve en zinvolle 'diagnostische wortelblokkade'. Een vervolgafspraak heb ik niet gemaakt, maar ik kan daar in principe altijd aan de bel trekken. Als dat er van komt zal ik de pijn mogelijk reproduceren door lopend naar Ede te komen, alhoewel, een uurtje staan in de wachtkamer van 'Rugzorg' lijkt mij ook wel effectief!

1 opmerking:

Christa zei

Ik voel me schuldig dat ik het helemaal vergeten ben gisteren. Helemaal druk met mijn eigen besognes. Ook zo naar dat je hoofd niet als een goed functionerende computer werkt. sorry. Jammer dat ze je niet zomaar kunnen helpen maar wees blij dat ze ook niet zomaar wat doen om maar iets te doen.. Wat is nu de desillusie? Het is gewoon ontzettend balen dat je nu bevestiging krijgt dat je niet meer hetgeen kan waarvan je nog steeds had gehoopt dat het misschien wel over zou gaan. Dat gezegde 'ouderdom komt met gebreken' is weer eens helemaal van toepassing inderdaad. arme mankepoot, vanaf nu voor altijd een beetje kreupel het leven door. helaas pindakaas en al dat soort dingen.. shit zeg ik begrijp je desillusie X