zondag, juni 17, 2012

vrijetijdsperikelen


Met ons zeiljachtje lag het vele jaren achtereen voor de hand wat we in vakantietijd gingen doen, maar nu we die niet meer hebben moeten we dat opnieuw ontdekken. Een luxeprobleem waar we nog aardig wat moeite mee hebben. Twijfelachtigheden troef, we weten gewoon niet wat we willen. Komt de één met een plan, dan veegt de ander het om allerlei reden van tafel, en andersom even dito. Zucht, had ik m'n bootje nog maar!
Diverse plannen zijn de laatste tijd de revue gepasseerd, om er maar een aantal te noemen, met eigen auto naar Londen en omgeving, een trektocht met een camper door Schotland, Ierland of Bretagne of lekker fietsen van hotelletje naar hotelletje in eigen land. Lastig allemaal, maar toch nog min of meer tot beider verrassing hebben we onlangs de knoop ineens doorgehakt met bestemming Bretagne.

Een trektocht met eigen auto en fiets, met het historische vissersstadje Le Conquet op het uiterste puntje van Finistère in Bretagne als eindbestemming. De trip naar Le Conquet, waar we een huisje hebben gehuurd, willen we in etappes uitvoeren via hotelovernachtingen, sightseeing en museumbezoekjes in o.a. Gent, Honfleur, Saint-Malo. De terugweg doen we op dezelfde wijze met uiteraard andere, nog nader te bepalen pitstops.

Eerst naar Gent met z'n historische binnenstad en vele bezienswaardigheden, en daarna naar de prachtige havenstadjes Honfleur en Saint-Malo. Maar ook het tot bezinning stemmende Omaha Beach Memorial ligt op ons pad, en zullen we zeker aandoen.
Verder zie ik me al slenteren langs de haventjes en de visafslagen met heerlijke zeevruchten en weet ik allemaal niet wat. En wat te denken van een zeiltochtje daar naar één van de eilandjes voor de kust, of een fietstocht over de route touristique, ofwel de prachtige kustweg langs de oceaan.
Maar het naar alle tevredenheid stemmen van het één en ander, zal uiteraard voor een belangrijk deel door het weer worden bepaald. Daarom nemen we sowieso ook een aantal boeken mee.

1 opmerking:

Charles en Geke zei

Fijne vakantie!
En lekker genieten van deze totaal andere manier van vakantie houden dan de afgelopen jaren. Ook weer leuk.