dinsdag, mei 11, 2010

regenachtig dagje



We zouden vandaag aanvankelijk gaan fietsen met z'n drieën, maar daar zagen we bij nader inzien vanwege het weer maar vanaf. Radio Kootwijk per auto zo dicht mogelijk benaderen vereiste nog enig zoekwerk, en toen we het gevonden hadden mochten we nog niet naar binnen ook. Pas na enig aandringen mochten we even een blik werpen in de grote zaal van dit negentig jaar oude stukje unieke architectuur in art-decostijl. We moesten ons uiterst gedeisd houden want er zouden al musici aan het repeteren zijn voor een uitvoering vanavond, maar we hebben daar niemand gezien nog gehoord. Alvorens weer in de auto te stappen, hebben we nog even om het gebouw heen gewandeld, maar toen hadden we het wel gezien daar.

De volgende plek die we bezochten was Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Na eerst te hebben geluncht in het 'Wapen van Bronkhorst' hebben we in de regen een stevige wandeling door het stadje en om de z.g. slotheuvel gemaakt. En in de plaatselijke kapel, gesticht in 1344, hebben we de realistische fijnschilderkunst van ene Anny Plageman Aalbers bewonderd, haarfijn geschilderde stillevens.

Vervolgens stond een wandeling door de Zutphense binnenstad op ons programma, maar het regende inmiddels zo massief dat we ook daar maar vanaf zagen. I.p.v. een wandeling zouden we daar wel wat anders verzinnen. Onderweg naar Zutphen, kwamen we gezien de bloemenzee en een paar jonge mensen in de berm, kennelijk langs de plek waar j.l. zaterdagavond de jongen van 18 jaar uit Zutphen door een geweldsincident aan z'n eind was gekomen. We hadden het gisteren alle drie in de krant gelezen.
Eenmaal in Zutphen zijn we, nadat we na enige moeite de auto hadden geparkeerd, gelijk de prachtige 'Walburgiskerk' (eerste helft 13e eeuw) in gedoken, om dit eeuwen oude bolwerk eens goed van nabij te bekijken.

Met zwiepende regenwissers zijn we daarna via Deventer over de IJsseldijk naar het Olsterveer gereden. Aan de overkant over de sterk meanderende Gelderse IJsseldijk verder naar Wapenveld. Daar het bos in over de Filipsberg richting Wezep en de A28 waar we het gaspedaal even flink hebben getoucheerd, want A had voor die avond nog een afspraak in Zaltbommel. Vlak bij huis, bij Bellini's Ristorante nabij strand Horst nog even een heerlijke pizza gegeten, en toen zat het gezamelijke uitje erop. Het was ondanks de regen toch nog best een aardig dagje.

Geen opmerkingen: