maandag, november 02, 2009

Virton



We hadden geen hoog gespannen verwachtingen, want de recensies die we vantevoren op internet hadden gelezen over vakantiepark 'La Vallée de Rabais' logen er niet om. Een enkele recensie daar gelaten, waren ze voor het merendeel in alle opzichten ronduit negatief. Behalve een minnetje voor de algemene indruk, deugde er ook niets van de ligging, de services, de prijs/kwaliteit verhouding, de kindvriendelijkheid, de mogelijkheid tot diverse activiteiten, de onderkomens en de eetgelegenheden in de nabije omgeving!
Gezien de lage prijs die we voor de huisjes al in het vroege voorjaar hadden betaald, gingen we zelf door deze negatieve berichten natuurlijk ook behoorlijk twijfelen aan dit project, dat deze keer door mijn broer J was geregeld. Maar goed, het was niet anders, we zouden wel zien.

Nou we hebben het gezien, een prachtig en kindvriendelijk park ook al is het wat gedateerd! De huisjes waren voor de huidige begrippen wel aan de kleine kant, een zes persoons huisje is eigenlijk een vier persoons huisje. Maar dat was dan ook het enige minpuntje wat ik kon ontdekken. Verder was alles prima, keuken, verwarming, open haard, bedden, sanitaire voorzieningen en een aardig terras op de zonzijde. Al die negatieve recensies zijn volgens mij opgesteld door het verwende en over het paard getilde deel van onze natie. Mensen die voor een dubbeltje een plaats op de eerste rang willen opeisen.

We hebben er een prachtige week gehad met de hele familie. We hebben genoten van de cultuur in plaatsen als Virton, Arlon en Bouillon. Van de roofvogelshow in de kasteelruïne van Godfried van Bouillon, en van het kartingwedstrijdje in Bouillon van de kleinkinderen en onszelf. En van de prachtige natuur in de directe omgeving van het park, en de lange wandeling die we daar met de hele groep hebben gedaan. Van de verjaardag van onze dochter S, en van de gesprekken en de aperitiefjes die we in de namiddagen bij elkaar op het zonnige terras genoten, terwijl de kleine kinderen zich elders op het park vermaakten met een bal of iets anders. En van de lange avonden bij elkaar om de openhaard.
'La Vallée de Rabais' in Virton, een prima parkje!

2 opmerkingen:

Christa zei

Ja, lekker was het. super!! Ik kan er ineens zomaar weer heel erg naar verlangen. Dat is goed.

Joke van Doggenaar zei

Jan en Ivonne hebben het goed georganiseerd,hoewel ik het leuker gevonden had allemaal bij elkaar
in het dal.