dinsdag, november 17, 2009

HL+diner



Het Herenleedclubje noemen we ons zelf, en dat al ruim 26 jaar! Sinds begin 1983 komen we gemiddeld 4 keer per jaar in Amsterdam een avond bij elkaar, om te praten over architectuur en het leven. De volgorde van beide onderwerpen is overigens geheel willekeurig, en soms hebben we het maar over één ding. In de beginperiode was cafe 'van Puffelen' aan de Prinsengracht favoriet voor het aperitief, maar dat is nu al weer jaren cafe 'Hegeraad', een intiem bruin cafeetje in de Jordaan op de hoek van de Noordermarkt en de Boomstraat. Al jaren zijn we met z'n vijven, maar ooit waren we met z'n zevenen. Eén van ons is een jaar of twaalf geleden plotseling op veel te jonge leeftijd overleden, en een ander is verhuist naar Maastricht.

Vijf mannetjes die regelmatig bij toerbeurten ook nog eens architectuurexcursies en pleziertochtjes voor zichzelf organiseren. Behalve enkele zeiltochtjes over de Noordzee, de Wadden en het IJsselmeer (zie o.a. Zeilherenleed van 1 mei 2006), hebben we ook steden als Istanbul (zie De Gouden Hoorn van 21 maart 2008), Praag, St. Petersburg, Lissabon, Antwerpen en Boedapest bezocht. En hebben we met de auto een aantal trektochten gedaan o.a. in Spanje van Sevilla naar Santiago de Compostela, en naar een aantal steden in het Ruhrgebied (zie Ruhrgebiet van 17 oktober 2006), en als voorlopig laatste trip een rondje visa versa Newcastle in Schotland via Edinburgh en Glasgow. (zie Schotland van 7 mei 2008) Voor de nabije toekomst speelt een excursie naar Hamburg en haar agglomeraat door onze hoofden. Op niet al te lange termijn zullen we bij leven en welzijn dan ook wel een keer die kant uitgaan.


Maar wat we tot voor kort in al die jaren nog nooit gedaan hadden, was de dames ook eens een keer uitnodigen voor bijvoorbeeld een etentje. Een Herenleed + zullen we maar zeggen. Afgelopen zaterdag hebben we daar in Weesp, thuis bij één van ons, verandering in aan gebracht. We hebben daar met z'n vijven een diner georganiseerd voor de dames, inclusief L de weduwe van onze overleden makker, en onszelf. Het was lekker allemaal en hardstikke gezellig! Daar was iedereen het over eens. Over 26 jaar zeker voor herhaling vatbaar zeiden we tegen elkaar. Alleen variëren de heren van het leed, maar ook hun dames dan in leeftijd van 89 tot 96 jaar!


Misschien moeten we iets dergelijks dan toch maar iets eerder organiseren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat bijzonder.
groet Fonneke