vrijdag, juli 28, 2006

donderdag



Vandaag, donderdag 27/7'06 willen we naar de "Beurs van Berlage" in Amsterdam, kijken naar alle schilderijen van Rembrandt. Daarna willen we nog even naar de Bestevearstraat om met Evert jr. door te spreken, hoe we na de volgende week zijn rotte balkonhek gaan aanpakken.

Maar eerst willen we Christa, Brend, Jeanne en Kim nog uitzwaaien, want die gaan op vakantie naar Bretagne. En dat gaat niet zo maar. Ze hebben namelijk gisteren pas een caravan gekocht, en behalve het feit dat het ding moest worden schoongemaakt, moest het ook nog worden ingericht, en er moesten ook nog allerlei zaken worden aangeschaft. En dat gebeurde allemaal bij ons naast het huis, want in de binnenstad gaat dat een beetje moeilijk natuurlijk. Maar goed, rond het middaguur konden we ze dan eindelijk uitzwaaien, waarna wij er ook maar gelijk van door zijn gegaan.

Voor het eerst in de geschiedenis zijn alle schilderijen van Rembrandt in één tentoonstelling te zien. Een overdonderende hoeveelheid schilderijen, zo'n 300 in totaal. Het is nauwelijks te bevatten dat dit oeuvre door één persoon is geschilderd.
De werken, die deel uitmaken van museumcollecties uit de hele wereld, zijn prachtig gereproduceerd en op ware grootte te bewonderen. De schilderijen hangen bovendien op chronologische volgorde en tonen zo de hele geschiedenis van Rembrandt.
Het was de moeite waard, ondanks het feit dat we de laatste tijd al het één en ander van Rembrandt hadden gezien. (Zie ook mijn stukje "museumweekend" van 9 april j.l.)
Alleen een beetje jammer dat het in de beurs zo vreselijk warm was, dat tast na verloop van tijd toch je concentratievermogen aan. Maar op het terras vóór het beursgebouw hebben we na afloop een heerlijk verkoelend drankje genuttigd, en daar knap je dan ook weer snel van op.

Het balkonhek van Evert is eigenlijk aan totale vervanging toe. Maar om daar zo'n tien meter boven de grond een beetje te gaan stunten zonder steiger zie ik totaal niet zitten, als je een misstap maakt is het einde verhaal. Daarom hebben we besloten voor een gedeeltelijke vervanging, de nog enigszins goeie delen laten we zitten, zodat we toch nog enige valbescherming overhouden tijdens de klus.
Evert zal de komende dagen alvast de spullen in huis halen, zodat we na onze korte vakantie, er dinsdag over een week goed tegen aan kunnen.

Nabij IJburg hebben we in restaurant "Kaap Kot" vervolgens heerlijk buiten zitten eten. Onder het eten werden we door Charles gebeld, of we thuis waren, ze wilden langs komen! Prima, rond negen uur zijn we zeker weer thuis. En zo geschiedde, we hebben met Geke en Charles nog een genoeglijk avondje gehad bij ons op het terras. Maar rond middernacht werden de muggen te erg, maar toen was het ook wel mooi geweest die dag. Einde van zomaar een donderdag.

Geen opmerkingen: