zaterdag, januari 06, 2024

Heerenleed- in Gouda

Onlangs hebben we in Harlingen nog ons 40 jarig bestaan gevierd (zie 'Heerenleed+ in Harlingen' d.d. 25/12'23). Amper tweeëneenhalve week later zagen we elkaar alweer, maar deze keer in Gouda bij de crematie van Vic. Zijn dood kwam voor ons niet helemaal onverwacht, hij was al geruime tijd ziek. Maar nu Vic definitief weg is voelt het in ons Heerenleedclubje toch anders aan. Een groot gemis, wat wil je ook, na alles wat we samen in 40 jaar hebben beleefd. 

Het 'Herenleed' van Cherry Duyns en Armando was, 40 jaar geleden rond het begin van ons eigen Heerenleedclubje, een VPRO programma van satire en absurdisme en van weemoed en verlangen. Dergelijke kwaliteiten kan en moet je ons Heerenleedclubje uiteraard niet toedichten. Wij vonden destijds de naam Herenleed toepasselijk en leuk om allerlei reden. Maar de gevoelens 'weemoed en verlangen' komen wat mij betreft in ons geliefde Heerenleedclubje in toenemende mate boven drijven.

Na de crematie hebben we in Reeuwijk in restaurant 't Reeuwijkse Hout geluncht en nog een poosje gezellig zitten napraten. Het leven gaat door!

Geen opmerkingen: