maandag, december 25, 2023

Heerenleed+ in Harlingen.

Harlingen is welkom aan Zee las ik ergens. Het is de zeehavenstad van Friesland, een magneet voor liefhebbers van wind en water. Een stad met levendige binnenhavens en culturele highlights, een stad voor een memorabel verblijf! 

Onlangs hebben we daar in het kader van het 40 jarig bestaan van ons geliefde Heerenleedclubje inderdaad een memorabel weekend gehad. Een Heerenleed+ eigenlijk, want onze eega's waren deze keer ook van de partij, en dat is sowieso memorabel. Maar een beleving van een Harlingen in winterslaap is ook memorabel. Niks levendige binnenhavens en culturele highlights, wel rust en stilte rond de binnenhavens en aardig wat gesloten café 's. De deken van rust en stilte viel eigenlijk al over ons heen tijdens onze aankomst en installatie in hotel 't Heerenlogement aan het Franekereind. Donker, koud, niemand aanwezig! Het was echter besproken, er lagen daarom wel sleutels en instructies over hoe te handelen. Eenmaal geïnstalleerd, zijn we met z'n allen het stadje ingetrokken, en werden we in de Voorstraat in Grandcafé de Reus getrakteerd op drank en gebak door de jarige André. De rest van de avond hebben we heel genoeglijk doorgebracht in het even verderop gelegen Eetcafé Nooitgedagt aan de Grote Bredeplaats. Maar aan alles komt een eind, uiteindelijk waren we voor onze nachtrust even na middernacht terug in 't Heerenlogement. 

De andere morgen zaten we met z'n allen rond een uur of halftien alweer aan een mooi gedekte ontbijttafel. Er was zowaar iemand van de bediening komen opdagen. Ze vertelde ons en passant dat wij de laatste gasten waren voor hun winterstop. Na ons vertrek ging de deur voorlopig voor een poosje op slot. Hoe de sfeer in dit jaargetij op een vroege zondagochtend in Harlingen is, kan je je na het hiervoor gestelde denk ik wel een beetje voorstellen. Grand Café Zeezicht voor een afsluitende kop koffie zat in elk geval dicht. Maar in de Poffertjeskraam op het Havenplein konden we gelukkig wel terecht. Zo konden we ons unieke Heerenleed+ weekendje in het mooie en verstilde Harlingen toch enigszins sfeervol afsluiten. En André, nog bedankt voor de organisatie!

Geen opmerkingen: