woensdag, oktober 26, 2022

de 24e zondag p.m.

Rond halftwee was iedereen gearriveerd, in 'Grand Café Het oude Station' in Dalfsen om precies te zijn. Een mooie stationsrestauratie uit vervlogen tijden, waar we door Addy en Magda gastvrij werden onthaald met koffie en een lekker appel/notengebakje, al of niet met slagroom. Het was slechts de ouverture van wat nog komen ging. Want ter voorbereiding op de wandeling rond de fraaie havezate Den Berg, waarvan de oudste vermelding al uit 1483 stamt, werden we met mooie verhalen, met af en toe ietwat scabreuze anekdote's over de vroegere bewoners, nieuwsgierig gemaakt naar het gebied. 

We werden niet teleurgesteld, het was een mooie herfstwandeling van zo'n 3,5 à 4 km, niet zo lang dus. Klein maar fijn zullen we maar zeggen, de vele kleuren en geuren, de fraaie zichtlijnen of doorkijkjes, de verstilde waterpartijen, de vele paddestoelen, prachtig allemaal. Salland en zijn Vechtdal is sowieso een prachtig gebied, maar de landgoederen rond de havezate's misschien wel in het bijzonder! 

Met een gezellige borreluurtje bij Addy en Magda thuis in Zwolle en een aansluitend etentje met heerlijke soep, gebakken aubergine, rijst met nog veel meer lekkers en ijs plus koffie toe, werd ook achter deze brussenmiddag een punt gezet. De volgende brussendag ofwel de 25e zondag p.m. wordt ijs en wederdienende op zondag 22 januari 2023 gehouden in Harderwijk.

1 opmerking:

JeeVeeKaa zei

Goedemorgen Evert.
Altijd weer leuk om te lezen hoe de ander de Brussendag heeft beleefd. Ook wij beamen de schoonheid van het gebied en de wandeling. Mooi concept, de brussendag met zijn afwisselingen. Altijd weer benieuwd wat de ander bedenkt. Dusik zie uit naar PM25 bij jullie in Harderwijk, alwaar het zo'n 10 jaar geleden begon
Groet uit Hoogeveen, ook namens Tvonne,
Broertje Jan