zaterdag, oktober 22, 2022

Lunch met hindernissen.

Geur- maar bovenal smaakverlies, en verder na ruim een halfjaar na de corona besmetting nog immer zwak en gammel. Symptomen die duiden op long-covid of beter gezegd post-covid, vermoeiend maar vooral ook heel vervelend voor Ab, eten is een gruwel, niets smaakt meer. Wij t.w. Eric, AndrĂ© en ondergetekende, de overige leden van Herenleed, het Amsterdamse vriendenclubje dat al sinds begin jaren tachtig bestaat, leven natuurlijk erg met hem mee. 

Een gezellige lunch met z'n viertjes in deze tobberige tijden zou, ondanks Ab's ongemakken, best eens voor een mogelijk oppeppertje kunnen zorgen, daarover waren we het met z'n viertjes snel eens. Onze keuze viel op Paviljoen Uit & Meer aan de Vecht bij fort Uitermeer nabij Weesp. Zonder enige twijfel een van de mooiste plekjes om te eten en te drinken. Ze hebben daar bovendien zoete pancakes op het menu staan, voor Ab voorlopig even de veiligste keuze. Maar helaas konden we met de auto door de aanwezige slagboom niet dicht genoeg bij het paviljoen komen. En dat was i.v.m. met eerder genoemde toestand toch echt even nodig. Jammer, volgende keer beter, dan zal Ab's wandelactieradius vast wel weer een beetje op peil zijn! 

In de fraai gelegen Bistro de Molen nabij Ankeveen, onze tweede keus, gaf de entree geen probleem. Je kan daar praktisch met de auto naar binnen rijden. Maar hier jammer genoeg geen zoete pancakes voor Ab op het menu. Wel iets omeletachtig 's dat hem in zijn toestand nog de beste keus leek, maar bij nader inzien liet hij die voor driekwart staan. O die verdomde covid, over Herenleed gesproken! Het is even niet anders, wij hebben daar overigens wel prima gegeten. En sowieso hebben we daar afgelopen woensdagmiddag een paar genoeglijke uurtjes doorgebracht met z'n viertjes!

Geen opmerkingen: