vrijdag, mei 13, 2022

Pedaalriddertjes niet kapot te krijgen.

Op 7 augustus 2019 schreef ik in mijn stukje 'twee vrolijke pedaalriddertjes' het volgende: 

Het zal best zo zijn dat de elektrische tweewieler je stimuleert om vaker de fiets te nemen, vooral bij harde wind. En omdat het vervoermiddel niets doet als je niet gewoon meetrapt, kom je feitelijk dus meer in beweging. Maar of dat veel zoden aan de dijk zet, durf ik na een aantal tochtjes op mijn gewone fiets te hebben meegepeddeld met een e-biker, ernstig te betwijfelen. Volgens mij ondermijnd de elektrische fiets uiteindelijk je conditie door te weinig inspanning. Je moet wel blijven voelen dat je fietst, in het bijzonder bij tegenwind en heuvel opwaarts!

Door empirisch onderzoek sta ik na bijna 3 jaar nog steeds achter deze min of meer boude opvatting aangaande gedoe rond de e-bike, meer dan destijds zelfs. Na vele kilometers op de e-bike heuvel op en heuvel af tegen weer en wind te hebben gefietst, kom ik evengoed altijd  'zo fris als een hoentje' thuis! Lekker hoor, maar ik denk dan wel altijd, dat ik nog nodig even een poosje aan beweging moet gaan doen.

1 opmerking:

Jan van Doggenaar zei

Zo is het Evert! Hanne en ik op gewone fietsen tegen de wind in op vakantie. En soms mee natuurlijk! Geen electra nodig. Dus super duurzaam. Alleen af en toe een tom pouce. Maar die wordt dan zeer efficiënt weg getrapt. 😉