woensdag, mei 25, 2022

Gezellig fietsdagje.

Deze keer was ons jaarlijkse fietsdagje weer georganiseerd in de omgeving van Zwolle. Echter alvorens we onze stalen rossen bestegen, hebben we met z'n allen eerst bij S en W aan de Thorbeckegracht even een lekker soepje en een broodje naar binnen gewerkt. Uiteraard, want fietsen met een lege maag zet geen zoden aan de dijk. Zo rond een uur of twee was het zover, het peloton, 11 man/vrouw sterk kon vertrekken. (Tja, een fietsdagje hoeft natuurlijk geen hele dag te duren.)

Via 't Kleine Veer, de veerpont over de IJssel in de kortste route van Zwolle naar Hattem, fietsten we door het centrum van Hattem naar Herberg Molecaten voor een eerste gezellige versnapering op het zonnige terras aldaar. Middels allerlei kronkelroutes door het bos en Hattem, kwamen we uiteindelijk bij de 'Hanzeboog' uit, de spoorbrug over de IJssel nabij Zwolle. Een goed kwartiertje later zaten we in de tuin aan de Thorbeckegracht aan onze tweede gezellige versnapering te nippen. Die hadden we na ca. 25 km fietsen wel verdiend vonden we! 

Bij bistro 'Bonne Femme' aan de Samuel Hirschstraat in het centum van Zwolle, hebben we ons jaarlijkse fietsdagje uiteindelijk met een gezellig etentje afgesloten.

Geen opmerkingen: