dinsdag, oktober 02, 2012

Intermezzo


'Vol-Luid' het Puttense topkoor, was eigenlijk een beetje tekort van tevoren gevraagd om afgelopen zaterdagochtend het plaatselijk bekende Koffieconcert in de Catharinakapel te verzorgen. Aanvankelijk stond voor deze dag een ander koor op het programma, maar dat had voortijdig laten afweten. Echter ook voor een topkoor als Vol-Luid is het uiteraard spannend om op het laatste moment nog met een geramd en tijdvullend repertoire te komen. Iemand kwam toen op het lumineuze idee, om een paar door anderen te verzorgen intermezzo's in te lassen. En zo kwamen Ger en Evert in beeld, muzikanten van the Irish ballads & folk music group 'Hodgepodge'.

Koffieconcerten in Kunstcentrum Catharinakapel zijn gratis toegankelijk tijdens de zaterdagmorgens en trekken mede gezien het tijdstip (het is vanwege de markt erg druk buiten en de deuren staan doorgaans open) veel belangstelling. Het was deze morgen dan ook niet anders, eerst zat er nog slechts een handje vol, echter toen de eerste tonen door de open deur de markt op vlogen (omgekeerd was trouwens ook het geval) stroomden de mensen binnen en gingen een poosje zitten luisteren.

'Vol-Luid' begon precies halfelf aan haar eerste blokje van drie liederen t.w. Signore delle cime; Pavane en Come with me my love. Toen was het tijd voor een intermezzo en kwam het duo Ger en Evert opdraven met een blokje van drie t.w. Sing Irishman Sing; Nancy Spain en The Galway Girl. Vervolgens bracht 'Vol-Luid' nog een blokje voor de pauze met De Vier Redeloze zangen t.w. Jemeppe; Een nachtegaal in Echternach; Archibaldus en Mathilde. En toen was het pauze, even rust, tijd voor een kopje koffie, per slot van rekening heet het niet voor niets een Koffieconcert!



Na de pauze gingen we weer vrolijk verder met z'n allen. Eerst 'Vol-Luid' weer met Stars of the summernight; Love; Evening rise en Summer carol. Vervolgens weer een intermezzo door het duo Ger en Evert met The black velvet band; The town of bally bay en Come to the bower. Waarna tot slot 'Vol-Luid' nog een keer kwam opdraven met Vem kan segla; Dona, dona en Je ne l'ose dire.



Aan de reacties van het publiek te merken hadden zowel 'Vol-Luid' als het duo Ger en Evert niet voor dovemansoren gespeeld. Dat idee hadden de zangers en muzikanten zelf ook al min of meer, dat heb je soms als alles klopt en lekker loopt. Ik denk overigens, ja ik weet het eigenlijk wel zeker, dat de perfecte ruimteakoestiek van de Catharinakapel daar voor een belangrijk deel debet aan is. Daar mag 'Hodgepodge' wel aan denken als ze hier op zaterdag 10 november a.s. met de voltallige bezetting een Koffieconcert komen geven.

2 opmerkingen:

Christa zei

Wat een ontzettend leuke filmpjes! We hebben er evengoed erg van genoten. En wat is die Catharinakapel toch mooi hè. Vooral zo met dat zonlicht en vrolijk dansend meisjes die bevestigt dat het de moeite waard is om zo samen muziek te maken. Heel leuk dat jullie dat doen. Ik ben er trots op. X

Anoniem zei

super jullie samen die daar een concert geven. Ik heb het altijd al geweten.....
Brend