maandag, juli 01, 2024

de 29e zondag p.m.

De 29e zondag p.m. begonnen we voor de verandering eens met een wandeling in 't Vinkennest. Een oud en bekend arboretum en pinetum, behorend bij het aan de overkant van de Zuiderzeestraatweg gelegen landgoed IJsselvliedt in Wezep. Een fraai park met allerlei bijzondere bomen en struiken. In het pinetum staat bijvoorbeeld de tot de verbeelding sprekende mammoetboom, de uit Californië afkomstige Sequoiadendron Gianteum. Een soort die wel 100 meter hoog kan worden en 3500 jaar oud. Of de hier in 1927 aangeplante boom deze hoogte en leeftijd ook gaat halen zullen wij uiteraard nooit te weten komen. Maar zelfs na amper een eeuw is het al een boom die respect afdwingt, majestueus! 

Na de wandeling zijn we met z'n allen naar Kampen gereden. Daar werden we de rest van de middag aan de lange terrastafel verwend door A en M met diverse drankjes en hapjes. En ondertussen natuurlijk gezellig koutend over van alles en nogwat. Tot slot werden we in de vooravond door A en M binnen uitgenodigd voor het diner. Ja ja, we weten de tijd wel door te komen, A en M bedankt! De 30e zondag p.m. wordt bij leven en welzijn over ca. 3 maanden bij E en J in Harderwijk georganiseerd.

1 opmerking:

JeeVeeKaa zei

Dag Evert,

Leuke beschrijving van onze 29 PM Brussendag. Altijd weer mooi om te zien hoe consequent jij blijft in de vormgeving: duidelijk, overzichtelijk en goed van inhoud. Tot PM 30 bij jullie in Harderwijk!
Groet,
Jan