woensdag, juni 19, 2019

over het belang van mijlpalen


Zo Thijs, weer een mijlpaal gehaald, prachtig! Want zo mag je het behalen van een MBO diploma als ICTer toch wel zien. Je gaat nu iets nieuws tegemoet, zonder dat je de precieze route nog kent. Je vertelde mij dat het komende jaar zal uitmaken of er voor jou in dit vakgebied een vervolgopleiding zal komen op HBO niveau. Nou Thijs, dat wachten we dan maar rustig af. Je weet nu in iedergeval wel dat je voldoende bagage in huis hebt voor dit eventuele nieuwe traject van je tocht.

Maar de mijlpaal van ICT beheerder heb je nu sowieso behaald. En dat is niet mis, als ICT-beheerder ben jij immers het middelpunt van de ICT-afdeling. Je bent namelijk verantwoordelijk voor het beheer, de beveiliging en het onderhoud van netwerken, computers en telefoons. Zo ongeveer de zenuwstrengen van een bedrijf zal ik maar zeggen. Jij maakt de regels en handleidingen voor de verschillende systemen, en bepaald hoe ze door iedereen gebruikt moeten worden. Daarnaast regel jij het systeemonderhoud en heb je contacten met leveranciers van ICT-spullen en -diensten, en geef je als ICT-beheerder leiding aan een team van medewerkers die je bij de uitvoering van jouw plannen helpen.

Behalve inzicht en veel werkplezier bij de uitoefening van al deze bezigheden, wens ik je toe dat ze een solide basis mogen vormen voor het behalen van een volgende mijlpaal. Want Thijs, die komt er natuurlijk hoe dan ook sowieso!

Geen opmerkingen: