dinsdag, juni 13, 2017

..onze mega verjaardagendag


Rond elf uur 's morgens kwamen we zondagmorgen met z'n achttienen bij elkaar op het terras van Gasterij De Roode Schuur in Nijkerk. De goeie stemming zat er, niet in de laatste plaats door het lekkere temperatuurtje, al snel in. Uiteraard begonnen we met koffie en gebak, altijd weer gebak, helemaal niet goed voor ons maar wel lekker. Keuvelend over van alles en nog wat, waren we al snel aan een tweede bakje toe. En toen we dat ook hadden verwerkt, kregen we daar onder die grote parasol natuurlijk ook nog wat andere drankjes in het vizier. Ach ja waarom ook niet, je leeft maar eenmaal. Gezelligheid kent geen tijd, maar op een gegeven moment herinnerde Christien ons er wel aan, dat we op een bepaalde tijd een eindje verderop in wijngaard 'Aan de Breede Beek' werden verwacht. Dus hoogtijd om te lunchen! Ja, ja, helemaal goed dat er toch iemand was die haar verantwoordelijkheden kende en de tijd in de gaten hield. En zo reden we, na een gevuld soepje en goed belegd broodje, iets later dan gepland richting wijngaard aan de Slichtenhorsterweg. We hadden voor vanmiddag nog het één en ander in petto!

Op de ca. 2 ha grote wijngaard 'Aan de Breede Beek', prachtig gelegen op een beschutte plek op landgoed Slichtenhorst, werden we welkom geheten door eigenaar/wijngaardenier Henk Breugem (1961). Al sinds 2003 houd hij zich hier bezig met duurzame wijnbouw. Hij vertelde ons dat hij werkt met rassen die ontwikkeld zijn bij de Duitse landbouwuniversiteit Geisenheim. Druivenrassen met o.m. een verhoogde resistentie tegen valse meeldauw. Het zijn rassen die het mogelijk maken om in het Nederlandse klimaat op duurzame wijze druiven te telen waarmee een goede wijn is te realiseren. Ik las dat wijngaard 'Aan de Breede Beek' al veel uitstekende wijnen heeft voortgebracht waarmee ze zelfs internationaal in de prijzen vielen. Na de boeiende rondleiding door de wijngaard en de wijnmakerij, begonnen we aan de minstens zo boeiende wijnproeverij.
We begonnen met een sprankelende Secco. Niet zomaar hup achterover, ga dan maar naar een bierbrouwerij. Nee eerst je neus in het glas en ruiken, daarna ga je de wijn in je glas walsen om de geur van de aroma's te versterken en steek je je neus wederom in het glas om te ruiken. We roken van alles, zwarte bessen, frambozen, aardbeien en nog veel meer, behalve druiven, maar dat is normaal. Toen we de geur eindelijk hadden thuisgebracht, waren we toe aan een nipje van het heerlijke vocht, en dat viel lang niet tegen. En ook de witte en rode wijn daarna was van een uitstekende kwaliteit. Voor €. 15,00 per fles hadden we eigenlijk ook niet anders verwacht!

Met een gezamenlijke maaltijd op het terras van Bellini's Pizza & Pasta bij strand Horst, hebben we editie 2017 van de jaarlijkse verjaardagendag van de familie v. D. gezellig en stijlvol afgesloten.

Geen opmerkingen: