dinsdag, april 21, 2015

10e zondag p.m.
.


Afgelopen zondagmiddag zijn we met z'n allen bij A en M geweest in Zwolle. Nou ja met z'n allen, C en G ontbraken jammer genoeg, die konden om begrijpelijke reden niet van de partij zijn. De weergoden waren ons goed gezind, we konden er dus een mooi buitengebeuren van maken. En dat hebben we gedaan ook, maar we zijn begonnen en geëindigd in de prachtige tuin van A en M met thee, koffie of anderszins. Uiteraard hebben we daar ook een fors deel van de middag zitten teuten over dit en dat, en hebben we er met z'n allen, buiten allerlei lekkere versnaperingen om, ook nog een heerlijke maaltijd genoten!

Maar we hebben ook erg genoten van een wandelingetje van ongeveer 4 km om en nabij 'Den Alerdinck'. 't Was effen een kwartiertje rijden, maar toen stonden we dan ook te midden van een prachtig landgoed, met een grote verscheidenheid aan landschapselementen als houtsingels, waterpartijen, fraaie lanen, weilanden en oude boerderijen. Aan havezate 'Den Alerdinck' in Laag Zuthem, een dorp bij Heino in de gemeente Raalte, hebben J en ik trouwens aardige herinneringen. Ooit liepen we elkaar daar tegen het lijf, we hebben elkaar daar ontdekt zal ik maar zeggen. Ik las ergens dat de naam Alerdinck rond 1500 voor het eerst is genoemd. Ze is waarschijnlijk afkomstig van twee boerenerven, t.w. het Groot- en het Klein Alerdinck. De havezate is ruim 200 jaar in handen geweest van het oud adellijke riddergeslacht Van Voorst tot Voorst. Mooi, een stukje geschiedenis, dat geloof ik allemaal zo. Belangrijk is dat het ondanks alle veranderingen in de tijd, een prachtig gebied gebleven is, of mogelijk zelfs wel mooier geworden is!

Het was een gezellig middagje daar in Zwolle en omstreken. Rond een uur of negen waren we weer thuis. De volgende zondag p.m. de elfde dus, zal over 3 à 4 maanden weer door ons worden georganiseerd.

Geen opmerkingen: